Hvor køber man sølv og hvordan køber man sølv?

Hvor køber man sølv og hvordan køber man sølv.

 
[Most Recent Quotes from www.kitco.com]

Som enhver anden naturlig skeptisk dansker, var jeg også bange for at købe sølv på nettet fra fremmede mennesker/onlinebutikker.

Så hvad gør man så? Kører til Tyskland for at hente det personligt?
Ja, det kan man da godt. Det er fuldt ud lovligt at køre til tyskland og hente al den sølv med hjem du kan bære, men ikke særlig praktisk – vel?

Jeg og en kammerat surfede rundt på nettet fra tyske udbydere af sølv og fandt nogle store veletablerede firmaer, som lovede det ene og andet.
Problemet var bare at man skulle købe for minimum 5000 Euro og jeg havde ikke lige lyst til at mit første køb skulle være i den størrelsesorden.

Efter mange timers surfen og store overvejelser, fandt jeg Jens Knöbels lille website, og den virkede troværdig, så jeg besluttede mig for at ringe til ham.
Da jeg selv er af tyske aner og har boet i Schweitz, var det ikke svært at kommunikere med ham.
En rigtig sød og venlig mand som har handlet med sølv en del år og som er meget principfast.
Efter et par samtaler, besluttede vi så at købe vores første sending.
4×25 oz Canadiske Maple Leafs.
Vi overførte pengene som aftalt inkl fragt til en ven i Flensborg, hvor vi kunne hente det og 10 dage senere fik vi beskeden om at der var kommet en pakke.

Siden da, har jeg og mine “kunder” prøvet forskellige leverandører og endnu, har jeg tilgode at høre om nogen, der er blevet snydt.
købsølv.dk vil du kunne spørge, ringe eller skrive, samt læse om vores erfaringer.
Et godt sted at starte, er her, hvor man kan se de forskellige priser på sølvmønter.
Er du interesseret så skriv til den leverandør, du vil og spørg ind til levering etc.
Det kan jo være at de vil sende direkte til Danmark – det er der nogle der vil.

Held og lykke til.

Links:

Jens Knöbels webshop
Jens Knöbels Blog
Prissammenligning

27 tanker om "Hvor køber man sølv og hvordan køber man sølv?"

  • Jeg ville høre hvad du kender til siden libertysilver, de hævder at købene er momsfire, hvor mener du ellers at det er billigst at købe større mængder?

   ps ved du om sølvplader har den samme investerings værdi som mønter?

   • Hej. Nej jeg har ingen erfaringer med dem desværre. Har du et momsnummer kan du købe momsfrit i Tyskland hos de fleste, er jeg blevet fortalt.
    Normalvis varierer prisen kun ganske lidt om du køber for 20-100.000 kr, da deres indtjeningsmargin er meget lille.
    Der er indenfor sølvverdenen også “mærkevarer” hvor tilliden og garantien for kvaliteten spiller ind.
    I Europa er det meget Østrigske Philharmoniker og Canadiske Mable Leafs som er det mest kendte.

 1. Tak for hjælpe .nu føller jeg mig ruste til at prøv at købe mit først sølv 🙂 …. Men der er nået med bar jeg ikk for stå der er os en del der stå 7% på . Men der gæller ikk vis man få sen dem til dk eller hvordan ?

  • Hej igen. Det er butikkens ansvar at opkræve differencemoms, når du bestiller i Tyskland til levering i Danmark. Derfor kan du ganske roligt købe i Tyskland og få leveret til din adresse i Danmark. De (butikken) skal oplyse dig om den pris du skal betale.
   En anden version er, at du aftaler færdigt med en sælger, overfører pengene til butikken og beder dem sende til min kontakt i Flensborg, hvor jeg så kan afhente dem for dig. I så fald, skal du skrive via mailadressen på forsiden.
   Kh. Købsølv.dk

 2. Hej Købsølv
  Har du erfaring med at købe fra usa? og skal man betale skat/told/moms af samler mønter af sølv der ikke er gangbare?
  Har du købt i schweiz nogen gange?
  Undskyld de mange spørgsmål men jeg håber det er i orden.
  mvh
  dss

 3. Hej. Sidste chance i dag for at købe sølv møntbarrer i Tyskland, f.eks Cook Island til 7% tysk moms. Alt online på tyske sites er udsolgt(Nogle få har tilbage til samme pris som barrer med 19 % moms). Nogen der har nogle fif til last minute buy eller er det game over? 🙂

  • Jeg synes det er lidt meget de kræver man skal købe af gangen, jeg ved godt det måske er tosset, men jeg bruger f.eks sølv til at spare op i nu og min metode er at jeg køber 1-5 oz pr måned alt efter min økonomi den pågældende måned og der kommer det ofte til problemer for tyskerne synes jeg… Istedet har jeg haft held med at købe det her i Danmark istedet, min erfaring er at ihvertfald private gerne vil forhandle lidt om prisen og jeg kan typisk få det til mellem 150 og 200 kr/oz inkl forsendelse her i dk…

  • Undskyld mit sene svar.

   Bankoverførsel bruges altid til de tyske forhandlere, og jeg har endnu til gode at opleve at nogen er blevet snydt.

   Fra bestillingen/overførsel går der ca. 14 dage max, så har du varen.

 4. Hej 🙂
  Jeg har set nogle stedet i DK, hvor man kan købe sølv som plader der er fra 1mm tykke, og man så selv kan bestemme arealet. Er det en dårlig måde at investere i sølv på, eller bør man istedet købe coins og bars?

  • Hej og tak for dit spørgsmål.

   Det kommer an på hvordan du ser på fremtiden.
   Forestil dig det værst tænkelige scenarium, nemlig at verdens valutaer går nedenom og hjem, som Tyskland oplevede det i 40’erne, Argentina har oplevet flere gange osv osv osv.
   Hvis du så skulle bruge dit sølv til at købe fornødenheder, ville du så selv godtage sølvet som betaling i form af plader, som “måske” kunne være falske – eller ville du være mere sikker ved at modtage en sølvmønt, som fx. har det canadiske segl påtryk, eller den Østrigsk Wiener Philharmoniker, som er en af de mest solgte og bedst genkendelige mønter??
   Jeg køber selv mønter og bars fra leverandører (producenter) som er store og er kendte.
   KH Stephan

 5. Hej 🙂
  Tror du at der i fremtiden vil være forskel de forskellige coins værdi og købekraft? Jeg kan se at man kan købe coins af samme sølv og samme vægt, men alligevel koster nogen under 200kr og andre nye kan koste over 400kr. Feks koster Wiener Philharmonikaer under 200kr på Tavex.dk

  Tak for dine svar 🙂

  • Hej. Nej jeg tror ikke der er forskel i fremtiden på mønter eller barer. Det vil være vægten som afgør det. Der vil være forskel i tilliden til de forskellige udstedere, som jeg har fortalt tidligere. Udstederen bestemmer jo prisen og de kinesiske og australske er dyrere fordi de afspejler produktionsprisen mere end de østrigske.

 6. Ja nu har sølvprisen så fået en mavepuster og stille blev der herinde. Er det ikke bare tid til at købe mere nu prisen er lav?

  Og der mangler forslag til hvor man sælger sit sølv igen! Smelterne er dyre at sælge til, men de sælger vist sølvet videre til Tyskland og det burde vi også kunne gøre, men hvor?

  Og kik lige på dem her: https://www.libertysilver.ee/dk/

  En philharmonic for 20.69 dollar

 7. Hej

  Jeg ønsker at købe sølv mønter og vil gerne have lidt vejledning til det.
  Hvor kan jeg bestil den billigt samt skal den være i ordenlig kvalitet

  vh
  Naweed

  • Du kan nu købe en 1000gr. Sølvmønt hos liberty-silver alt incl. for 4300kr. leveret på din adresse i Danmark.. så du får nok svært ved at få mere end det for din bar..

 8. Jeg tog chancen og bestilte 20 Phillhamonics 1Oz sølvmønter hos
  https://www.libertysilver.ee/dk/

  Pris for 20 stk. incl. frakt + forsikring + kreditkorts gebyr

  = 2870,40DKK
  = 143,52DKK pr. 1 Troy Oz (Spot var 105,71DKK)

  Jeg opdatere med ny besked når de er modtaget i Danmark om 1-2 uger..

  I første omgang testet jeg dem med en “Ping-Test” via mobil-app der tjekker resonans frekvensen mod en frekvens fra en ægte Phillharmonics mønt.

  både møntens form og Legering har indvirkning på resonansen så den skulle være en relativt sikker test !?

  mvh. Bright..

  PS: Mit første Sølv køb så alle kommentare er meget velkomne..

  • Med dette køb er jeg på 36% over spot alt incl.
   (21% Premium + frakt incl. forsikring + Kreditkort gebyr + vekslekurs)

   Kan du få det billigere i EU ? jeg foretrækker enheder ikke større end 1 Oz og kommer næppe til at købe over 1000gr. hver 2-3 mdr.

Skriv et svar